Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ…


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196





Πέμπτη 25/3/10




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010, στις 12.30


Αίθουσα Συλλόγου Τράπεζας Ελλάδας, Σίνα 16




Σας προσκαλούμε στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στελέχη της διασυλλογικής-διακομματικής Συμμαχίας "Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά", την Δευτέρα 29 Μαρτίου, στις 12.30, στην Αίθουσα Συλλόγου Τράπεζας Ελλάδας (Σίνα 16).

Με αφορμή την πλήρη αποτυχία των εγκληματικών πολιτικών που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της χρήσης και της κατάχρησης παράνομων ουσιών, αλλά και την επιτακτική ανάγκη αλλαγής των πολιτικών στα πλαίσια της μείωσης της βλάβης θα παρουσιαστούν:
η επιστολή- έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και τα αιτήματα της Συμμαχίας
η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Reuter - Trautmann) για το παγκόσμιο εμπόριο απαγορευμένων ουσιών 1998-2007
τα συμπεράσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Ευρωπαϊκές πολιτικές περί ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
οι εξελίξεις στο ζήτημα της μείωσης της βλάβης από τις εξαρτήσεις και οι επόμενες δράσεις μας


Προσκεκλημένοι ομιλητές

Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων
Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργης Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Ελευθεριακού Συνδέσμου Απεξάρτησης
Κωνσταντίνος Κουκόπουλος, εκπρόσωπος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας
Διονύσης Γουσέτης, εκπρόσωπος της Δράσης
Πάνος Λάμπρου, (ΑΚΟΑ, διευθυντής εφημερίδας ΕΠΟΧΗ)

συντονίζει ο Αντρέας Βασιλείου, δίκτυο Ηλιόσποροι
τηλ. 69792230000

Σημειώσεις για συντάκτες:
Πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαϊκές πολιτικές σχετικά με τα ναρκωτικά έχουν αποτύχει αφού δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν ούτε τη ζήτηση ούτε την προσφορά των απαγορευμένων ουσιών. Η έκθεση Reuter - Trautmann για το παγκόσμιο εμπόριο απαγορευμένων ουσιών 1998-2007 βρίσκεται εδώ
Την εκστρατεία "Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα Ναρκωτικά" (Συμμαχία Αλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά) στηρίζουν πλήθος προσωπικοτήτων από τον επιστημονικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο της χώρας, καθώς και εκατοντάδες πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Γρ.Βαλλιανάτος, Γ. Βότσης, Π.Κοροβέσης, Αγγ.Σφακιανάκης, Αλ.Τσίπρας, Μιχ. Τρεμόπουλος, Αντ. Καφετζόπουλος, Γ.Μπανιάς, Ανδρ. Ρουμελιώτης, Ηλ.Ταμπακέας, Δ.Παπαδημούλης, Φοίβος, Φ.Κουβέλης, Γ. Οικονομόπουλος, Γρ. Ψαριανός κ.α.

Η Συμμαχία έχει αποστείλει μία επιστολή- έκκληση προς τον πρωθυπουργό, Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και συλλογή υπογραφών για τα "ναρκωτικά", στη βάση της ποίας συλλέγονται οι υπογραφές υποστήριξης, ενώ εκπρόσωποι της συναντήθηκαν ήδη με τον Γ.Γ. Δικαιοσύνης, το Νοέμβριο.